Pages

Tuesday, August 9, 2011

Tanah Runtuh Di Perkampungan Orang Asli Sungai Ruil, Tanah Rata CAMERON HIGHLANDS

ANGGOTA Bomba dan Penyelamat bertungkus-lumus berusaha mengeluarkan mangsa yang terperangkap di Kampung Orang Asli Sungai Ruil dekat Tanah Rata, Cameron Highlands.

Rashidi Anjang Shah,15, (kiri) menenangkan sepupunya, Zulkarnain Jaafar,18, ketika menunggu untuk menuntut mayat bapanya di perkarangan Unit Forensik Hospital Sultanah Hajah Kalsom dekat Cameron Highlands.

TENGKU Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah diiringi Datuk Liow Tiong Lai dan Ahli Parlimen Cameron Highlands, Datuk SK Devamany (kiri) mententeramkan Tok Batin Telanok, Simang Gunung ketika melawat anggota keluarga mangsa tragedi tanah runtuh di Perkampungan Orang Asli Sungai Ruil di perkarangan Unit Forensik Hospital Sultanah Hajah Kalsom

KEADAAN kawasan tanah runtuh di perkampungan Orang Asli, Sungai Ruil, Brinchang.

ANGGOTA Bomba dan Penyelamat bertungkus-lumus berusaha mengeluarkan mangsa yang terperangkap di Kampung Orang Asli Sungai Ruil dekat Tanah Rata, Cameron Highlands.

ANGGOTA Bomba dan Penyelamat bertungkus-lumus berusaha mengeluarkan mangsa yang terperangkap di Kampung Orang Asli Sungai Ruil dekat Tanah Rata, Cameron Highlands.

Lakaran tempat kejadian

ANGGOTA penyelamat membawa mangsa yang terperangkap dalam kejadian tanah runtuh ke dalam ambulans untuk di hantar ke Hospital Sultanah Hajah Kalsom, Tanah Rata di Cameron Highlands.

MANGSA yang cedera dalam kejadian tanah runtuh di perkampungan Orang Asli Sungai Ruil, Cameron Highlands dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun dekat Ipoh.

PENGERUSI Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar dan Hal Ehwal Orang Asli Pahang, Datuk Wan Rosdy Wan Ismail bertanya sesuatu kepada sebahagian mangsa yang terselamat dalam kejadian tanah runtuh di perkampungan Orang Asli Sungai Ruil, di Brinchang.

KANAK-KANAK dapat meneruskan pembelajaran di dewan serbaguna SJK (C) Brinchang.

KAKITANGAN Jabatan Kebajikan Masyarakat Cameron Highlands, Noor Azizah A Razak (kanan) dan Nuramalina Hamzah sibuk menjalankan tugas pendaftaran bagi mangsa tanah runtuh di penempatan sementara tanah runtuh di Dewan SJKC Brinchang.

KAKITANGAN Jabatan Kebajikan Masyarakat Cameron Highlands, Zahid Manaf (kanan) dan Aslina Hasan (dua dari kanan) sibuk menjalankan tugas mengagihkan bantuan tanah runtuh di penempatan sementara tanah runtuh di Dewan SJKC Brinchang.

TIGA penduduk melihat kejadian tanah runtuh yang berlaku di perkampungan Orang Asli Sungai Ruil, di Brinchang.

ANGGOTA Bomba dan Penyelamat membuat pemantauan di kawasan tragedi tanah runtuh yang berlaku dalam penempatan orang asli Sungai Ruil.

KEADAAN dari atas, kawasan tragedi tanah runtuh yang berlaku dalam penempatan orang asli Sungai Ruil.

Munjut Kelet, 70, (kanan) bersama sanak saudaranya bersedih selepas kehilangan menantu dan cucunya dalam tragedi tanah runtuh dan menunggu untuk menuntut mayat anggota keluarganya di perkarangan Unit Forensik Hospital Sultanah Hajah Kalsom dekat Cameron Highlands.

Sumber Diperolehi: 
http://www.bharian.com.my/bharian/Gallery/index_html?idg=TrageditanahruntuhdiTanahRata

7 Mangsa didapati terkorban dalam tanah runtuh di perkampungan orang asli Tanah Rata Cameron highlands. Normadiah Lasik, 69, Ali Hassan, 50, Jaafar, 49, Mohd Ikbal Jaafar, 15, Sara Gunung, 37, Norma Gunung, 51, dan Yusnizan Yusof, 22, dan kesemua mayat dihantar ke Hospital Sultanah Hajjah Kalsom, Tanah Rata untuk bedah siasat.

No comments: