Pages

Saturday, November 26, 2011

Yuna Dan Anuar....

Salam satu Malaysia buat pembaca yang sudi singgah d blog ercy ni... lama x update blog ercy.. he3 disebabkan tugas yang tidak mengizinkan... maklumlah dah masuk hujung tahun ni kerja semua pun berlambak... hari ni ercy nak berkongsi artikel ni ... sebenarnya ercy dah dengar cerita ni dalam Hot FM tapi tak berpeluang pula nak post di blog ercy... tak apalah biar pun cerita ni dah meluas tapi ercy sekadar nak berkongsi bersama k...

TUKAR TANGAN...(dari kiri) Edry, Yuna dan Anuar Zain pada sidang media rasmi AIM di sebuah hotel, semalam.

KUALA LUMPUR: “Saya terima anugerah ini dengan perasaan janggal kerana ia agak memalukan,” kata penyanyi Anuar Zain yang dinobatkan pemenang baru kategori Lagu Terbaik, Anugerah Industri Muzik ke-18 (AIM18) selepas berlaku kesilapan di pihak penganjur.
Pengumuman dan penyerahan anugerah untuk lagu Sedetik Lebih dendangan Anuar itu berlangsung pada sidang akhbar khas Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) selaku penganjur AIM18 di sini, semalam.
Lagu Sedetik Lebih ciptaan Edry Abdul Halim memenangi kategori Lagu Pop Terbaik ketika AIM18 berlangsung 12 November lalu dan pada malam penganugerahan yang sama, Yuna diumumkan pemenang kategori Lagu Terbaik melalui lagu ciptaannya, Penakut.

Bagaimanapun, semalam Harian Metro menyiarkan pengakuan Yuna bahawa anugerah itu ditarik balik oleh pihak penganjur atas alasan kesilapan teknikal dan RIM turut membuat sidang media rasmi mengenainya semalam menyebabkan anugerah itu kini berpindah tangan kepada lagu nyanyian Anuar.

Anuar berkata, dia menerima anugerah yang diberikan kepadanya kerana menghormati keputusan penganjur, namun pada masa sama menegaskan artis yang terbabit dalam isu kesilapan itu ibarat menjadi mangsa.

Maklumat diperolehi dari: http://www.hmetro.com.my

ercy berbicara: bagi ercy sikap yuna harus dipuji walaupun kesilapan berlaku tetapi dia tetap menghormati dan tidak bersikap kasar dan menerima keputusan itu dengan hati terbuka... tidak seperti artis yang lain.. mungkin boleh masuk mahkamah kot... alasan menjatuhkan maruah diri dengan memalukan artis konon... taniah buat yuna ercy suka sifatnya yang rendah diri.....

No comments: